Hlavní obsah

Na Špičáku hořela restaurace, požární auta klouzala po ledovce

Klatovy
Aktualizováno

Na Špičáku na Klatovsku hořel objekt restaurace, která je součástí nádraží. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů, jejich vozy měly problémy se silnou ledovkou na příjezdové silnici.

Foto: Bohupe, Mapy.cz

Budova nádraží ve stanici Špičák

Článek

Z objektu šlehaly plameny, hasiči vynesli dvě tlakové lahve a rozebrali střešní konstrukci, řekla ráno mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková. Hasiči také museli objekt odvětrat.

Provozovatel odhaduje škody na vybavení až na 500 tisíc korun. "Protože se oheň rozšířil i na střešní konstrukci, můžeme očekávat, že škody přesáhnou milión korun," dodala mluvčí.

Nádražní komplex včetně restaurace na Špičáku je velmi frekventovaný, leží blízko největšího lyžařského areálu západočeské části Šumavy.

Na Domažlicku hoří statek

Hasiči také od jedné hodiny ranní zasahovali u požáru zemědělské usedlosti s chlévy v Lštění na Domažlicku. Před příjezdem hasičů v objektu vybouchla jedna propanbutanová lahev, další lahve museli vynést.

"Škoda se odhaduje na více než milión korun, na střeše objektu byla fotovoltaická elektrárna," uvedl důstojník. Zasahují tam tři profesionální a šest dobrovolných jednotek hasičů.

Příčiny požárů hasiči zatím neznají.

Reklama

Výběr článků

Načítám