Hlavní obsah

Na silnicích zemřelo v listopadu 40 lidí, více než loni

Praha

Při listopadových nehodách na českých silnicích zemřelo 40 lidí, o šest více než před rokem. Těžké zranění při haváriích utrpělo 98 lidí, zhruba tolik jako ve stejném měsíci loni. Předběžné údaje ve středu sdělil ředitel dopravní policie Jiří Zlý. Od začátku letošního roku si dopravní nehody vyžádaly 423 životů, což je podobný počet jako za stejnou část loňského roku.

Foto: Policie ČR

Nehoda v Olomouci si vyžádala tři mrtvé.

Článek

Poslední dvě listopadové smrtelné nehody se staly v úterý. Jednu z nich vyšetřovali policisté v Hradci Králové.

Při nárazu do stromu zemřela 56letá spolujezdkyně z osobního auta. Jeho řidič skončil v péči lékařů. Druhá smrtelná nehoda se stala v Plzeňském kraji.

Nedělní nehoda čtyř aut u Olomouce má tři oběti

Krimi

Celkem se v listopadu v Česku stalo 8043 nehod, o 876 více než loni. Nejtragičtější byla nehoda čtyř osobních aut u olomoucké místní části Nemilany, která se stala v neděli 14. listopadu.

Nakonec si vyžádala tři lidské životy. Jeden člověk zemřel na místě, další dva v nemocnici.

Nejtragičtějším měsícem na silnicích byl letos zatím srpen s 56 oběťmi. Následuje červenec se 47 a květen se 46 mrtvými, vyplývá z měsíčních statistik dopravní policie.

Řidič na Českokrumlovsku vjel do protisměru a po srážce zemřel

Krimi

Nejčastější příčiny tragických nehod jsou podle policie dlouhodobě stejné. Patří mezi ně hlavně nepřizpůsobení rychlosti, přejetí do protisměru a nedání přednosti v jízdě.

Za celý loňský rok si nehody na českých silnicích vyžádaly 460 obětí. Byl to nejnižší počet od roku 1961, kdy policisté začali sestavovat ucelené statistiky nehod.

Důvodem byla opatření související s epidemií koronaviru, která loni hlavně na jaře a pak také na podzim výrazně utlumila provoz.

Reklama

Výběr článků

Načítám