Hlavní obsah

Na silnicích zemřelo v červnu nejméně lidí za 22 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle předběžných policejních statistik zemřelo za měsíc červen na českých silnicích 34 lidí. To je nejnižší počet za minimálně 22 let a zároveň jde o druhý nejnižší měsíční počet v letošním roce. O jednu oběť méně si vyžádaly dopravní nehody v únoru.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Co do počtu mrtvých byl za poslední dvě desetiletí nejhorší červen v roce 2003, kdy zemřelo 147 lidí. Loni v šestém měsíci zahynulo na silnicích 67 lidí.

Za pololetí tak při dopravních nehodách podle dosavadních údajů zemřelo 242 lidí, tedy nejméně od roku 1970. Letos na silnicích dosud nejvíc lidí zemřelo v květnu, policejní statistiky uvádějí 51 usmrcených. V březnu a dubnu si dopravní nehody vyžádaly po 43 obětech, v lednu jich bylo 38.

Těžce zraněných bylo v červnu v důsledku dopravních nehod 276. Číslo se ale může během neděle ještě zvýšit. Nejvíce životů - tři - vyhaslo při dopravních nehodách v pátek 14. června.

V sobotu červnovou statistiku dopravních nehod rozšířili dva usmrcení. Na okraji Trutnova havaroval při předjíždění řidič motocyklu, z nezjištěných příčin vyjel mimo vozovku a narazil do svodidel. Nedaleko Kadaně na Chomutovsku nepřežila střet s osobním autem mladá cyklistka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám