Hlavní obsah

Na Rokycansku se srazil autobus s autem, zemřel řidič i pětiletá holčička

Právo, zaš
Aktualizováno

Vážná dopravní nehoda uzavřela ve středu silnici 605 mezi Ejpovicemi a Rokycany. Linkový autobus se na místní komunikaci střetl s osobním vozem, ve kterém cestovalo i malé dítě. Řidič Škody Octavie zemřel po převozu do nemocnice, následkům zranění podlehla i pětiletá dívka.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda osobního auta a autobusu u EjpovicVideo: Jan Švábek , Právo

 
Článek

„Muž byl s mnohačetným zraněním ve vážném stavu přepraven sanitním vozem na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně. Na stejné pracoviště byl letecky transportován i pětiletý pacient s vážným úrazem v oblasti hlavy,“ řekl Právu tiskový mluvčí krajské záchranné služby Martin Brejcha.

Policejní mluvčí Dagmar Jiroušková později doplnila, že muž i dívka v nemocnici zemřeli.

Foto: Jan Švábek, Právo

Nehoda osobního vozu s autobusem na Rokycansku

Foto: Jan Švábek, Právo

Auto po nehodě zůstalo zaklíněno v příkopu

Příčinu nehody na místě vyšetřují policisté. Podle Jirouškové ke střetu došlo v 15:39 hodin v místě odbočky na Klabavu. Osobní vůz skončil v příkopě. Jeho přední část je značně poškozena. „Komunikace je uzavřena, objížďka vede po dálnici D5,“ sdělila Právu Jiroušková.

„Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič osobního vozu jedoucí od Ejpovic na rovném úseku komunikace vyjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s autobusem,“ doplnila Jiroušková. Při nehodě utrpěl drobné poranění i 62letý řidič autobusu, který se nechal ošetřit na místě. „Z patnácti cestujících v autobuse nebyl nikdo zraněný,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám