Hlavní obsah

Na Prostějovsku boural opilý řidič bez řidičáku, zranil dvě malé děti

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilý usedl v sobotu za volant vozidla Renault Trafic 41letý muž, který má navíc vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Mezi Prostějovem a Kostelcem na Hané nedal přednost v jízdě autu a narazil do něj. Při kolizi byly zraněny dvě malé děti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo po poledni v blízkosti vlečkového železničního přejezdu. „Z prvotního šetření vyplývá, že 41letý řidič vozidla Renault Trafic, který jel od Prostějova směrem na Kostelec na Hané, nedal při odbočování vlevo přednost protijedoucímu vozidlu VW Golf, které řídil 36letý řidič. Při střetu aut byly zraněny dvě děti ve věku čtyři a sedm let z vozidla VW Golf,“ řekla Právu v neděli krajská policejní mluvčí v Olomouci Irena Urbánková.

U obou řidičů byla provedena dechová zkouška. U řidiče VW Golf byla negativní, u řidiče vozidla Renault Trafic byla pozitivní. Naměřeno mu bylo postupně 1,59; 1,93 a 1,99 promile alkoholu.

„Během šetření nehody policisté navíc zjistili, že 41letý řidič Renaultu Trafic má Okresním soudem v Prostějově vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do konce června roku 2014. Nyní je podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodala mluvčí. Muži hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám