Hlavní obsah

Na Přerovsku rychlík usmrtil muže, nehoda zpozdila vlaky mezi Prahou a Ostravou

Právo, mhr
Přerovsko

Střet muže s mezinárodním expresním rychlíkem EC 121 na železniční trati mezi Dluhonicemi a Prosenicemi na Přerovsku skončil tragicky. Muž zraněním podlehl, sdělila policejní mluvčí Irena Urbánková. Nehoda zpožďuje vlaky mezi Ostravou a Prahou.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala krátce po osmé hodině ráno. „Projíždějící rychlík srazil muže zatím neznámé totožnosti, který náhle vstoupil před vlak. Utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla policejní mluvčí. Příčiny tragédie a totožnost osoby policisté zjišťují.

K tragédii došlo na rychlostním koridoru mezi Prahou a Ostravou. Kvůli nehodě nabírají vlaky mírné zpoždění. „Jezdí se po jedné koleji, vlaky mají zpoždění zhruba 15 minut,“ řekla Právu regionální mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Cestující z uvedeného vlaku byli evakuováni za asistence hasičů. „Je to vzhledem k tomu, že k nehodě došlo mezi stanicemi, obvyklý postup kvůli bezpečnosti cestujících. Navíc po vedlejší koleji jezdí vlaky,“ dodala Šubová s tím, že cestující přestoupí na další spoj. Plný provoz na trati by měl být obnoven ještě dopoledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám