Hlavní obsah

Na pražském Karlově náměstí prasklo vodovodní potrubí, doprava je omezena

Novinky, ČTK, kčt
Praha
Aktualizováno

V centru Prahy komplikuje dopravu prasklé vodovodní potrubí, kvůli kterému se na Karlově náměstí propadla vozovka. Neprůjezdná je silnice poblíž tramvajové zastávky Moráň. Oprava podle vodohospodářů skončí v pátek večer, omezení dopravy ale zřejmě potrvá celý víkend.

BEZ KOMENTÁŘE: Prasklé potrubí na Karlově náměstí v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

„Řidiči, kteří jedou od Tančícího domu nahoru Resslovou ulicí směrem ke Karlovu náměstí, momentálně nemohou odbočit doprava směrem k ulici Na Moráni,” sdělil Novinkám mluvčí pražské policie Jan Daněk.

„Silnice je neprůjezdná, tramvaje ale od Moráně směrem k zastávce Palackého náměstí nadále jezdí,” dodal.

„Kvůli havárii jezdí autobusy číslo 148 a 176 odklonem,” uvedla mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy Aneta Řehková. Podnik musel přemístit či provizorně zřídit některé autobusové zastávky v oblasti Karlova náměstí. Zatím není jasné, kdy bude provoz znovu obnoven.

Podobná nehoda se nedávno stala nedaleko. Ve středu 15. února prasklo vodovodní potrubí v ulici U Nemocnice, kterou následně policisté uzavřeli.

Voda z potrubí tehdy stékala na Karlovo náměstí, kde namrzla a způsobila tak komplikace chodcům. Navíc se tam nadzvedla silnice a vytvořila se prasklina o délce asi dva metry. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám