Hlavní obsah

Vlak smetl na přejezdu na Plzeňsku auto, zemřela mladá žena, mladistvý a dítě

– Plzeň • Aktualizováno
Právo, Novinky, pab, ok

Tři lidé zemřeli v pondělí při nehodě osobního auta s vlakem na Plzeňsku, šlo o mladou ženu, osobu v mladistvém věku a dítě. Čtyřiadvacetiletý řidič a čtyřleté dítě byli zraněni, ve vlaku nikdo zraněn nebyl.

Srážka auta s vlakem na PlzeňskuVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Nehoda se stala na přejezdu u obce Kamenný Újezd u Nýřan krátce po deváté hodině ráno. Podle reportéra Práva je přejezd chráněn jen výstražným křížem.

Záchranná služba Právu potvrdila, že zemřeli tři lidé. Další dva lidé byli zraněni.

„Záchranáři z místa transportovali leteckou záchrannou službou muže v kritickém stavu do fakultní nemocnice a dítě mladší 15 let bylo transportováno pozemní cestou při vědomí se středně těžkými zraněními,” uvedla mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Při nehodě zemřeli tři lidé

„Dle prvotních informací zemřela žena ročník 1997 a dvě děti ročník 2003, 2015. Řidič, ročník 1996 byl transportován do nemocnice a dítě ročník 2016 rovněž. Příčina dopravní nehody je v šetření,“ uvedla mluvčí policie Ivana Jelínková.

Svědek nehody popsal, že kusy auta se rozletěly do všech stran. Vlak stojí asi 100 metrů od přejezdu, auto je převrácené na střeše mimo koleje.

Podle webu Českých drah byl provoz na trati Heřmanova Huť–Nýřany do poledne přerušen. Dráhy nasadily náhradní autobusovou dopravu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Poškozený osobní vlak

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám