Hlavní obsah

Na Olomoucku shořel rodinný dům, dva lidé byli zraněni

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Zranění dvou osob a škodu větší než dva milióny korun si vyžádal rozsáhlý požár, který v neděli v noci zachvátil rodinný dům v Jívové na Olomoucku. Objekt zcela lehl popelem. Příčina vzniku požáru, na jehož likvidaci se podílelo devět hasičských jednotek, je v šetření. Jednou z možností je zahoření od kotle na tuhá paliva. Právo o tom v pondělí ráno informoval mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár rodinného domku Jívová Video: HZS Olomouc

 
Článek

Centrum tísňové volání přijalo podle něj několik hlášení o plamenech z oken a hustém kouři jen pár minut před nedělní půlnocí. Operační středisko k místu ihned vyslalo jednotku požární stanice Šternberk za doplnění hasiči dobrovolných jednotek Jívová, Domašov nad Bystřicí a Moravský Beroun. Návazně k pomoci dorazili profesionálové z Olomouce a dobrovolní hasiči z Bohuňovic, Dolan, Bělkovic- Lašťan a Hluboček.

„Požár pohltil celé přízemí rodinného domku a nebytovou podkrovní část domu. Sousedé naštěstí pomohli do bezpečí dvou obyvatelům. Oba utrpěly popáleniny a nadýchaly se nebezpečných zplodin hoření. Po poskytnutí předlékařské pomoci byly předány do péče posádkám zdravotníků krajské záchranné služby,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Rodinný dům v Jívové na Olomoucku zcela lehl popelem.

Dostatečné zásobování hasební vodou jednotky vyřešily z nedaleké hydrantové sítě v obci.

„Nekompromisní plameny dům zcela zničily, rovněž byla částečně poškozena střecha druhého přilehlého rodinného domku. Včasným odkrytím stropního sádrokartonového podhledu se nám podařilo skryté ohnisko rychle lokalizovat a zabránit tak dalším výrazným škodám na sousedním již zasaženém objektu,“ řekl Hošák.

Dohašovací práce stále pokračují v omezenějším počtu jednotek. Hasiči likvidují aktuálně zjištěná další menší skrytá ohniska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám