Hlavní obsah

Naoko pomáhal seniorům ve Varech, báchorkami z nich dostal miliony

Novinky, kub
Karlovy Vary

Nejdřív oslovil lidi s nabídkou pomoci, navázal s nimi vztah a nakonec z nich vymámil milionové částky. Tak podle kriminalistů postupoval v několika případech muž, kterého obvinili z podvodů spáchaných na seniorech v Karlových Varech. Vyšetřovatelé hovoří o škodě za tři miliony korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž své oběti oslovoval náhodně při běžné cestě po ulici tím, že jim ochotně nabízel různé práce, například pomoc při vyklizení sklepa nebo odvoz šrotu. Když s nápadem uspěl, navázal se seniory postupně bližší vztah, až je začal seznamovat s historkami o svých problémech s penězi.

„Měl vždy pro půjčení peněz několik legend, které na seniory udělaly dojem tak, že neměli důvod muži nevěřit,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Eva Valtová.

Největší částku, přes dva miliony korun, obviněný podle kriminalistů postupně vymámil z 84leté ženy. Tvrdil jí, že potřebuje půjčit na rekonstrukci bytu nebo shání peníze pro své děti.

Mladík okradl seniorku s demencí, z konta jí vysál čtvrt milionu

Krimi

„Žena muži uvěřila a požadované peníze mu dala. Muž za ní měl poté do jejího bydliště dál docházet a požadovat další finanční prostředky. Ty měl poté použít pro svoji potřebu,“ uvedla mluvčí.

Policisté 34letého podezřelého vypátrali a obvinili z několika podvodů, soud ho pak poslal do vazby. Navíc se ukázalo, že obviněný byl za stejný trestný čin již v minulosti potrestán. Nyní mu hrozí až osmileté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám