Hlavní obsah

Na Novojičínsku našli už druhého utonulého, po třetím seniorovi policie pátrá

Právo, hon

Po nálezu mrtvého seniora, který v sobotu utonul v rozvodněné říčce protékající městem Příbor na Novojičínsku, řeší policie další dvě události, které nejspíš souvisí se zvýšenými hladinami vodních toků v Moravskoslezském kraji.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V neděli policie sdělila, že řešila oznámení o pohřešování šedesátileté ženy z obce poblíž Frenštátu pod Radhoštěm. „Žena se měla v noční době pohybovat v blízkosti vodního toku. Když se nevrátila domů, začali ji příbuzní hledat, posléze oznámili pohřešování policistům. Ještě v odpoledních hodinách byla žena bez známek života nalezena několik set metrů po proudu toku od místa, kde byla naposledy viděna,“ uvedla v neděli mluvčí policie Soňa Štětínská.

Ke zjištění příčiny úmrtí byla nařízena zdravotní pitva.

Po dalším muži seniorského věku policie pátrá doposud. „Pohřešovaný muž měl v sobotu v přesně nezjištěných nočních hodinách přijít domů, ale nedorazil. Trasu, kterou měl absolvovat, lemuje řeka. Pohřešování bylo policistům nahlášeno v neděli, přičemž s ohledem na situaci nelze vyloučit možnost utonutí,“ dodala mluvčí.

Policie po muži pátrala celou neděli a pokračovat se bude znovu, až hladina řeky klesne.

O prvním případu utonulého muže v Příboře Novinky informovaly již v sobotu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám