Hlavní obsah

V Česku namrzají silnice, na D1 se stala hromadná nehoda

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Hromadná nehoda sedmi aut zavřela ve čtvrtek večer dálnici D1 na 212. kilometru ve směru z Brna na Vyškov. Auta se srazila na namrzlé vozovce. Podle silničářů dálnici D1 mezi 210. a 216. kilometrem pokryla ledovka.

BEZ KOMENTÁŘE: Na namrzlé silnici havarovalo několik autVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Na D1 policie odklání dopravu na exitu 210 a zpět mohou auta najet na exitu 216. Odstraňování nehody potrvá asi do půlnoci, jeden pruh silničáři zprovoznili v jedenáct hodin v noci. Při nehodě se lehce zranili čtyři lidé.

"Na místě jsme ošetřili čtyři pacienty, šlo o tři muže a jednu ženu. S lehkými zraněními jsme je převezli do vyškovské nemocnice," uvedla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Foto: ZZS Jihomoravského kraje

Jedno z aut skončilo mimo dálnici

Nehody u Prahy

Ve čtvrtek večer namrzla i silnice mezi Chrášťany a Chýní u Prahy. Postupně tam bourala nejméně tři auta.

Nejprve havaroval řidič osobního vozu, který sjel ze silnice do příkopu. O několik minut později se na stejném místě srazila další dvě auta. Jedno z nich opět skončilo po střetu v příkopu.

Na místě zasahovali hasiči i záchranáři. Obě nehody se ale obešly bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření a asistovali policistům.

Policisté silnici obousměrně uzavřeli. Okolnosti střetu dvou vozů vyšetřují.

Hustá mlha

Kromě námrazy si řidiči musejí dávat pozor na hustou mlhu. Varují před ní například na D1, D10 nebo  D11.

Foto: ZZS Jihomoravského kraje

Čtvrteční nehoda na D1 na Vyškovsku

Meteorologové vydali pro noc na pátek pro část území České republiky, především Polabí, jižní a střední Moravu varování před mrznoucími mlhami, kvůli nimž se může na silnicích tvořit námraza.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám