Hlavní obsah

Na muže v karlovarském zdravotnickém zařízení vytáhl flobertku a postřelil ho

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

V Karlových Varech 33letý muž postřelil zaměstnance místního zdravotnického zařízení. S mužem měl střelec, který v zařízení také pracoval, pravděpodobně nevyřízené účty. Za postřelení zaměstnance může strávit až čtyři roky ve vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté s obviněným mužemVideo: Policie ČR

 
Článek

Celá událost se odehrála v neděli 9. července v nočních hodinách. Muž vešel do místnosti pro zaměstnance, kde se zrovna nacházel 25letý zaměstnanec. „Toho měl nejprve slovně napadnout a poté vyndal flobertový revolver a po poškozeném vystřelil směrem na dolní končetiny. Poté odešel z místa pryč,“ popsala průběh napadení mluvčí policie Zuzana Týřová.

O pár hodin později ještě střelec poslal muži několik textových zpráv, ve kterých vyhrožoval likvidací jemu i dalšímu zdravotnickému personálu. Kriminalistům se jej povedlo vypátrat ve středu 12. července ve Středočeském kraji.

Policisté střelce obvinili z vyhrožování, ublížení na zdraví a vydírání. „V páchání trestné činnosti není žádným nováčkem, již v minulosti se dopustil násilné trestné činnosti jako např. loupeže či vydírání,“ zmínila o střelci mluvčí Týřová.

V současnosti se rozhoduje o uvalení vazby na pachatele. „V případě prokázání viny mu hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody,“ dodala Týřová.

Reklama

Výběr článků

Načítám