Hlavní obsah

Na letišti v Hradci spadl vrtulník

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Všechny složky integrovaného záchranného systému vyrazily v úterý po půl deváté večer na letiště v Hradci Králové. Při přistání tu došlo k pádu malého civilního dvoumístného vrtulníku zn. Schweizer, v němž letěli dva muži – instruktor a žák. Oba naštěstí vyvázli bez zranění.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Havarovaný vrtulník značky Schweizer.

Článek

„K pádu došlo při přistávání těsně nad zemí, přičemž se vrtulník převrátil. Předběžná škoda je vyčíslená na 300 tisíc eur (asi 7,7 milionu korun),“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

„Jednalo se o kolizi vrtulníku při přistání, při kterém se stroj převrátil. Při příjezdu hasičů na místo události se osoby nacházely mimo havarovaný stroj a komunikovaly, byly bez zranění,“ potvrdila mluvčí hasičů Martina Götzová s tím, že hasiči nejprve zajistili místo události, poté zajistili i samotný vrtulník tak, aby zde nevznikl požár. Odpojili u něj akumulátor a zachytili drobný únik paliva.

Policejní hlídka oba piloty podrobila dechové zkoušce, která byla negativní. Na místě nezjistila žádné protiprávní jednání. Přesné příčiny pádu nyní šetří Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Havarovaný vrtulník značky Schweizer.

U Španělska spadl do moře armádní letoun, pilot zahynul

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám