Hlavní obsah

Na ledovce u Olomouce bouralo deset aut, silnice jsou namrzlé i jinde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Na zledovatělé silnici R46 u Olomouce havarovalo v pátek ráno deset aut. Srážky se obešly bez zranění, provoz byl obnoven kolem půl osmé. Problémy mohou mít i řidiči na Vysočině, kde jsou silnice po nočním dešti místy namrzlé. Silničáři proto vyzývají k opatrnosti.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Silnici R46 u Olomouce zablokovala ráno hromadná nehoda deseti aut.

Článek

Silnici R46 zablokovala nehoda po 06.00 u exitu 37 ve směru na Olomouc na okraji města. Srážku zřejmě způsobila ledovka, která ztěžuje provoz v kraji i dalších částech Česka. Informovalo o tom Ředitelství silnic a dálnic a policie.

„Dechové zkoušky u řidičů byly negativní,” doplnil mluvčí policie Josef Bednařík. Nedaleko exitu se navíc před 06.00 stala další nehoda, když na silnici R35 ve směru na Mohelnici narazilo nákladní auto do svodidel. „Přestože se teploty pohybují nad nulou, musejí si řidiči dát pozor na ledovku, která pokrývá některé úseky silnici, a přizpůsobit rychlost jízdy,” zdůraznil mluvčí policie.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Na severu Olomouckého kraje ležely ráno na silnicích zbytky rozbředlého sněhu. Se zvýšenou opatrností musejí řidiči počítat především na Šumpersku a Jesenicku.

Na Jesenicku je v úseku Modrá a Petrovy Boudy místy vozovka zledovatělá. Kluzké silnice znepříjemňují jízdu i v nižších polohách kraje, upozornění platí například pro Konici a okolí.

Problémy na Vysočině 

Na Vysočině jsou po nočním dešti místy namrzlé silnice, hlavně na Jihlavsku a na Třebíčsku. Kamióny mají problémy i na hlavním tahu číslo 38 mezi Želetavou a Hladovem. Vozovky mohou být kluzké také kolem Telče a Jemnice. Silničáři mají venku kolem 30 sypačů se solí, řekl dispečer krajské správy a údržby.

Ve větší části kraje zůstaly k ránu teploty nad nulou. „Namrzalo to lokálně,” řekl dispečer. Problematické úseky by se podle něj měly zlepšit do hodiny.

Silnice druhé a třetí třídy v nejvyšších polohách Vsetínska pokrývá vrstva sněhu do pěti centimetrů. Silničáři vozovky udržují pluhováním a inertním posypem. Řidiči by tudy měli jet opatrně. Ostatní vozovky ve Zlínském kraji jsou holé a mokré nebo vlhké.

Silničáři varují před náledím i na Jablonecku a Semilsku. Na Liberecku se na silnicích nižších tříd může místy vyskytovat ledovka. Vozovky v celém Libereckém kraji jsou po ošetření sjízdné se zvýšenou opatrností a teploty se ráno pohybují od minus tří do plus tří stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám