Hlavní obsah

Na Kroměřížsku se čelně srazil autobus s nákladním vozem

– Morkovice-Slížany (Kroměřížsko) • Aktualizováno

V Morkovicích-Slížanech na Kroměřížsku se v úterý odpoledne čelně srazil linkový autobus s nákladním autem. Na místě bylo devět zraněných, řidiče autobusu transportoval do nemocnice vrtulník, řekl mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Foto: HZS Zlínského kraje, ČTK

Záchranářský vrtulník přistává u místa nehody v Morkovicích-Slížanech na Kroměřížsku

Článek

Ostatní zraněné do nemocnice rozvezly sanitky. Silnice je v místě nehody uzavřená, policie řídí dopravu.

V autobusu jelo podle policejní mluvčí Moniky Kozumplíkové 15 lidí, kromě řidiče bylo zraněno sedm cestujících. Zraněn byl také řidič nákladního vozu. Mluvčí záchranné služby Petr Olšan řekl, že řidič autobusu ročníku 1989 je zraněný vážně. „Byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci,” uvedl Olšan.

Další čtyři zraněné podle něj převezly sanitky na chirurgii do Kroměřížské nemocnice, dva zraněné na úrazovou ambulanci Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Dva lidé, které na místě ošetřili zdravotníci, se podle Olšana sami dopravili na ambulanci v Kroměříži. „Škála zranění je od středně těžkých až po lehčí,” řekl Olšan.

Nehoda se stala kolem 17:30 na křižovatce ulic Komenského a 1. máje. „Podle předběžných informací řidič nákladního vozidla nedal přednost řidiči autobusu jedoucího po hlavní silnici,” uvedla Kozumplíková. Příčiny a okolnosti nehody policisté nadále vyšetřují.

Jde o druhou vážnou nehodu linkového autobusu na Kroměřížsku za poslední měsíc. Devět zraněných si vyžádala také havárie autobusu u Střílek 6. června. Na okraji obce se tehdy pod vozidlem utrhla krajnice a to poté narazilo do stromu.

Reklama

Výběr článků

Načítám