Hlavní obsah

Autobus narazil na Kroměřížsku do stromu, devět zraněných

Právo, Novinky, kub, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střílky
Aktualizováno

Ve Střílkách na Kroměřížsku havaroval ve čtvrtek linkový autobus. Narazil do stromu, zraněno bylo devět lidí. Dvacetiletá dívka utrpěla těžká zranění a do nemocnice ji přepravil vrtulník.

Nehoda autobusu na KroměřížskuVideo: pro Novinky Djmotka

 
Článek

Při nehodě se zranilo všech osm cestujících i řidič. Mluvčí policie Simona Kyšnerová Novinkám sdělila, že jednoho z pacientů - dvacetiletou dívku - přepravila záchranka do nemocnice vrtulníkem.

Okolnosti nehody policie vyšetřuje. „Osmadvacetiletý řidič linkového autobusu jel směrem od hlavního tahu I/50 na Střílky. Těsně před obcí najel na krajnici, ta se pod ním utrhla a vjel do příkopu, kde čelně narazil do vzrostlého stromu,” uvedla Kyšnerová s tím, že dechová zkouška u řidiče alkohol vyloučila.

Foto: Pro Novinky Djmotka

Nehoda autobusu na Kroměřížsku

Mluvčí záchranky Petr Olšan dodal, že kromě dívky transportované vrtulníkem zdravotníci rozvezli ostatní zraněné do tří nemocnic, zranění byla podle mluvčího středně těžká až lehká.

Hasiči museli zajistit, aby se autobus s cestujícími uvnitř nepřevrátil do metr a půl hlubokého koryta místního potoka. „Cestující po nehodě zůstali v autobuse. Neměli se jak dostat ven. Hasiči je museli vyprostit po rozbití a rozřezání oken po boku autobusu,“ sdělila Právu mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Ohrožena byla i okolní příroda, z autobusu totiž vytékala nafta. „Podle zjištění mohlo být v nádrži před nehodou až dvě stě padesát litrů nafty. Prostor jsme zasypávali sorbentem,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám