Hlavní obsah

Na Kroměřížsku explodoval dům při zásahu hasičů, dva z nich zemřeli

Právo, Novinky, ok, jap, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž
Aktualizováno

Dva dobrovolní hasiči zemřeli ve středu odpoledne při zásahu v rodinném domě na Kroměřížsku, oznámil podle České televize hejtman Zlínského kraje Radim Holiš (ANO). Další čtyři lidé byli zraněni. Hasiči do domu vyjeli kvůli úniku plynu.

Na Kroměřížsku explodoval důmVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Dům explodoval v Koryčanech kolem jedné hodiny odpoledne. „Došlo k výbuchu domu. Na místě zasahují všechny složky záchranného systému. Okolí místa je uzavřeno pro veškerou dopravu,” sdělila policie.

Podle facebookového profilu dobrovolných hasičů v Koryčanech vyjížděli ve 12:38 hasiči původně k úniku nebezpečných látek a narušení plynového potrubí.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Výbuch v domě na Kroměřížsku nepřežili dva hasiči.

Při explozi zahynuli dva dobrovolní hasiči. Podle mluvčího záchranářů Jakuba Omelky byli zraněni další čtyři lidé. Jednoho těžce zraněného převezl vrtulník do ostravské nemocnice, další dva lidi odvezly sanitky do okolních nemocnic. Jeden člověk byl ponechán na místě. Jeden z hasičů byl zavalen pod sutinami, pátrali po něm záchranáři. Jeho tělo našli po čtvrté hodině odpoledne.

„Je to obrovská tragédie, byl to můj příbuzný,“ řekl k jednomu mrtvému hasiči svědek na místě výbuchu. „Unikal tam plyn, nevím, zda se tam něco opravovalo. Pak to vybuchlo, byla to hrozná rána,“ doplnil další z místních obyvatelů.

V centru Přerova explodovalo auto

Krimi

Na místě bylo 16 jednotek hasičů a také speciální USAR týmy, které jsou určeny na vyprošťování zasypaných osob. Trosky domu prohledávali kynologové se psy. Kvůli zásahu také vzlétly dva vrtulníky.

Příčiny a další okolnosti výbuchu vyšetřuje policie.

Hasiči vyklízejí trosky domu.Video: Aleš Fuksa, Právo

Reklama

Výběr článků

Načítám