Hlavní obsah

Na Klínovci se těžce zranil snowboardista

Třiačtyřicetiletý snowboardista utrpěl v sobotu vážné poranění hlavy na Dámské sjezdovce na krušnohorském vrchu Klínovec. Lyžaři jej s rozbitou přilbou našli v bezvědomí na sjezdovce, okolnosti jeho zranění však nejsou vůbec známé, informovala Horská služba Krušné hory.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muže našli v bezvědomí na sjezdové trati další lyžaři, kteří také v 10:40 zavolali Horskou službu.

„Neexistuje vůbec žádný svědek a na místě nehody jsme kromě poničené přilby nenašli jakékoliv stopy po tom, co se skutečně stalo. Vůbec nevíme, jestli jej někdo srazil, či on sám měl nějaký nebezpečný pád,“ řekl Miroslav Güttner, náčelník Horské služby Krušné hory s tím, že o příčinách nemůže nijak spekulovat.

Záchranáři se dostali k muži velice rychle a ihned poté, co zjistili, v jakém stavu se nachází, požádali o spolupráci Leteckou záchrannou službu z Ústí nad Labem. Zraněný muž byl stále v bezvědomí a vše nasvědčovalo vážnému poranění hlavy.

„Naši záchranáři mu proto nasadili krční límec a zafixovali jej do vakuové matrace. Následoval velice šetrný převoz k dolní části sjezdovky, na místo, kde mohl přistát vrtulník,“ dodal Güttner.

Může stále v bezvědomí záchranka transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice.

„Končí sezóna a na krušnohorských sjezdovkách se nyní pohybuje relativně málo jezdců. Zvláště v ranních hodinách je podklad ještě umrzlý a velmi tvrdý. To svádí lyžaře i snowboardisty k vysokým rychlostem,“ upozornil Güttner. Dodal, že právě v takových podmínkách je nutné, aby všichni, kteří se na sjezdovkách pohybují, jezdili se zvýšenou opatrností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám