Hlavní obsah

Na Klatovsku se zřítil horkovzdušný balon

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měcholupy
Aktualizováno

Pilot horkovzdušného balonu vysadil ve vzduchu výsadkáře a při přistání se zřítil. Utrpěl středně těžká zranění.

Na Klatovsku spadl horkovzdušný balón. Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Záchranáři zasahovali v pondělí večer u Měcholup na Klatovsku. Z asi desetimetrové výšky se tam do pole zřítil horkovzdušný balon. V koši byl pouze pilot, který skončil se středně těžkým zraněním v nemocnici.

„Dvaatřicetiletého muže jsme s podezřením na poranění páteře převáželi na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice. Byl při vědomí,“ uvedla mluvčí krajské záchranné služby Maria Svobodová.

Jak na místě zjistil reportér Práva, balon vynesl do vzduchu pětici výsadkářů. Po jejich seskoku se začal najednou zmenšovat a rychle klesat dolů. „V asi desetimetrové výšce nad zemí splasknul úplně a volným pádem žuchnul na zem,“ popsal Právu jeden z místních chatařů.

Nehoda se stala kolem 20:15 v blízkosti místního letiště, doplnila pro ČTK policejní mluvčí Markéta Fialová. V balonu podle ní letělo pět parašutistů a obsluha balonu, všichni byli cizinci. Kriminalisté prověřují všechny okolnosti případu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám