Hlavní obsah

Na Kladensku se srazil autobus s kamiónem, jeden mrtvý a devět zraněných

Právo, Novinky, Petr Nový, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno
Aktualizováno

Na silnici mezi Tuchlovicemi a Kamennými Žehrovicemi na Kladensku se v pátek po poledni srazil autobus s kamiónem. Podle informací záchranářů je na místě jeden mrtvý a devět lehce zraněných. Příčiny zatím nejsou známy, vozy se střetly na rovném úseku.

Článek

„Kamión se srazil s linkovým autobusem. Mrtvý člověk cestoval v autobusu, v nemocnicích skončili i oba řidiči. Autobus leží na boku v příkopu směrem na Prahu, kamión zůstal po střetu také na boku na druhé straně,“ řekla Novinkám mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

Policisté očekávají, že silniční tah bude uzavřen zhruba do 19:00.

Foto: Novinky

Následky nehody na Kladensku

Vyšetřovatelé na místě nehody zatím netuší, jak se nehoda stala. Autobus s kamiónem jely proti sobě na rovném úseku silnice mezi Kamennými Žehrovicemi a Tuchlovicemi.

Na vině mohl být silný poryv větru

Podle lidí z místa nehody by příčinou mohl být i silný vichr, který tady vane. Poryv větru mohl rozhýbat kamión s návěsem, který pak vrazil do autobusu.

Po vzájemné srážce skončily každý na jedné straně silnice v příkopech a rozbitá maska kamiónu zůstala na silnici. Kamión byl v příkopu ve směru na Karlovy vary, autobus v opačném příkopu obrácený ve směru na Prahu.

Foto: Novinky

Následky nehody na Kladensku

„Příčinu nehody zjišťujeme, zatím není jasné, kdo je viník, to bude zřejmější až po výsleších řidičů a cestujících,“ dodala mluvčí Šteinerová. Hasiči při příjezdu na místo museli ještě šest cestujících vyprošťovat z autobusu.

Velké množství sanitek

„Jeden člověk zemřel, záchranáři mu již nedokázali pomoci,“ řekla Novinkám mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková. Podle jejích informací bylo na místě lehce zraněno dalších devět lidí.

„Mrtvým je třiačtyřicetiletý muž. Dalších asi deset lidí se zranilo, všechno byla lehčí a středně těžká zranění, hlavně byli lidé pořezaní od rozbitých skel. Přiletěly sem i dva vrtulníky záchranářů, ale nebyly nakonec potřeba a zase se vrátily zpátky. Všechny pacienty odvezly sanitky,“ řekla Právu mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

„Čtyři lehce zraněné jsme převezli na kladenskou ortopedii s lehčími zraněními, další dva lidé skončili na chirurgii a ortopedii,“ doplnila mluvčí záchranářů Janečková s tím, že další dva pacienty sanitky převezly na traumacentrum do pražského Motola.

„V nemocnici skončil také řidič kamiónu, u něj se však jedná spíše o psychický šok,“ doplnila Janečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám