Hlavní obsah

Na Karvinsku zemřel motorkář, na Novojičínsku cyklista

Právo, Denisa Telaříková

Ani smrtelné nehody se v sobotu Moravě a Slezsku nevyhnuly. Dopoledne vyjížděli záchranáři k nehodě jednatřicetiletého cyklisty na Novojičínsku, který se srazil v Závišicích po jízdě z kopce s osobním autem v protisměru, a svým zraněním bohužel na místě podlehl. Druhá tragická událost se stala v sobotu večer v Českém Těšíně.

Článek

„Před půl devátou večer záchranáři vyjížděli na Karvinsko. V Českém Těšíně se na Ostravské ulici srazil motocyklista s automobilem. Bohužel i v tomto případě byl postižený ihned po nehodě v bezvědomí a došlo u něj k selhání všech základních životních funkcí,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Podle něj se muže nepodařilo zachránit ani přes oživovací pokusy lidí, kteří byli na místě nehody, ani s přes použití přístrojového vybavení a léků záchranářů, kteří v oživování pokračovali. „Čtyřicetiletý motocyklista svým mnohočetným zraněním podlehl,“ dodal mluvčí.

Podle karvinské policie nedal motocyklistovi přednost na křižovatce v Českém Těšíně řidič audi. „Řidič osobního vozu je proto podezřelý z usmrcení z nedbalosti, za což mu hrozí až tři roky vězení,“ informoval Právo mluvčí karvinské policie Jaroslav Kus.

Záchranáři se v sobotu nezastavili

Moravskoslezští záchranáři se v průběhu soboty téměř nezastavili, vyjížděli k rekordnímu počtu událostí. Na vině je mimo jiné také teplotní skok a velké horko, které v sobotu dorazilo na sever Moravy a Slezska.

„V průběhu sobotního dne jsme byli voláni k více než 330 událostem v našem kraji. Běžný počet je přitom zhruba o 60 nižší. Nárůst výjezdové činnosti tak během prvního víkendového dne činil více než 20 procent,“ konstatoval Humpl.

Dodal, že zvýšen byl nejen počet úrazů, ale především pak interních obtíží jako kolapsových stavů, osob s vysokým tlakem či kardiovaskulárními onemocněními. „Například na havířovských slavnostech museli záchranáři během několika hodin ošetřit a do nemocnice převést hned osm lidí,“ uzavřel mluvčí moravskoslezských záchranářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám