Hlavní obsah

Na Karvinsku se srazila dodávka a dvě osobní auta, jeden mrtvý a tři zranění

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jeden lidský život a tři vážná zranění si v sobotu ráno vyžádala srážka tří vozidel ve Starém Městě u Karviné. U nehody zasahovali hasiči, kteří museli z aut vyprošťovat několik lidí.

Foto: ZZS MSK

V jednom z osobních aut zůstala po nehodě posádka zaklíněna.

Článek

Dodávka se dvěma osobními auty se srazila krátce po páté hodině ráno na silnici I/67 v Bohumínské ulici. „Jednotky po příjezdu k události zjistily, že po střetu zůstali v jednom z osobních automobilů a v dodávce zaklíněni celkem čtyři lidé. Ihned zahájili vyprošťování hydraulickými nástroji a zraněné následně předali do péče zdravotníků,“ uvedl mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Policejní mluvčí Pavla Jiroušková uvedla, že osobní auto, které řídil sedmačtyřicetiletý muž, vyjelo z dosud nezjištěných příčin do protisměru. Tam se nejprve střetlo s dalším osobním vozidlem a následně ještě narazilo do dodávky.

Řidič osobního vozidla, které vjelo do protisměru, zemřel. Jeho spolujezdec byl zraněn, v dodávce byli zraněni dva lidé, posádka dalšího osobního auta vyvázla bez zranění.

Přivolaný lékař u jedné ze zaklíněných osob konstatoval smrt. Zemřel řidič osobního vozu, jeho spolujezdec byl zraněn.„Pětačtyřicetiletý muž byl po nehodě v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékař u něj zjistil mnohočetná vážná zranění,“ dodal mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

„Musel být zaintubován a připojen k přístrojem řízené ventilaci. Ženu stejného věku museli vyprostit z havarovaného vozidla hasiči. Utrpěla poranění hrudníku a končetin. Byla zajištěna krčním límcem a za pomoci vyprošťovacího rámu uložena do vakuové matrace," dodal Humpl.

Všichni tři vážně zranění byli posádkami převezeni do ostravské fakultní nemocnice, jednoho z nich přepravil vrtulník, další dva sanitky. Mluvčí nemocnice Naďa Chattová uvedla, že pacienti jsou stále v péči pracovníků urgentního příjmu, jeden z nich je operován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám