Hlavní obsah

Na jihu Moravy zemřeli v noci při nehodách dva lidé

Právo, miv
Brno
Aktualizováno

Dva mrtví jsou bilancí dopravních nehod, které se staly v noci na neděli v Jihomoravském kraji. Jednu oběť si vyžádala nehoda na Hodonínsku, další tragédie jde na vrub nejstarší dálnice D1 na pomezí jižní Moravy a kraje Vysočina.

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

V prvním případě vyjížděly všechny složky Integrovaného záchranného systému na silnici I/54 z Veselí nad Moravou do Blatnice pod Svatým Antonínkem.

Pětadvacetiletého řidiče BMW, který z nezjištěných příčin vyjel z vozovky a narazil do stromu, se vzápětí ujali záchranáři, jejich snaha ale byla marná, muž utrpěným zraněním podlehl na lůžku v jejich voze. Silnice byla na několik hodin zcela uzavřená.

„Další nehoda se stala na dálnici D1. Po páté hodině ranní narazil na kilometru 165 ve směru do Prahy osmatřicetiletý řidič osobního vozu Volkswagen zezadu do nákladního vozidla Mercedes s návěsem, které jelo před ním v pravém jízdním pruhu,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Hasiči, kteří byli rovněž povoláni do akce, už z vraku auta vyprostili jen nehybné tělo řidiče, který zemřel na místě na následky zranění. Po dobu šetření zůstal zachován provoz v levém pruhu, plně průjezdná je dálnice od 9:20 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám