Hlavní obsah

Na Hradecku havarovala sanitka s handicapovanými cyklisty, čtyři zranění

Právo,
Aktualizováno

Krátce po sedmé hodině ráno se na Královéhradecku na silnici mezi obcemi Smidary a Chotělice stala vážná dopravní nehoda, při níž byli zraněni čtyři lidé. Havarovalo tu vozidlo převážející handicapované sportovce.

Foto: Policie ČR

U Smidar na Hradecku havarovala dodávka s handicapovanými cyklisty.

Článek

„Došlo k nehodě vozidla VW Transporter, v němž cestovali handicapovaní cyklisté. V autě byli čtyři lidé. Řidička zřejmě najela do příkopu, přesná příčina a průběh nehody se ale dosud vyšetřují,“ uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Nejvážněji byl zraněn jeden z cestujících, kterého do nemocnice v Hradci Králové musel transportovat přivolaný vrtulník. Zraněna byla i řidička a další dva z cestujících. Ti byli přepraveni do jičínské oblastní nemocnice.

Dechová zkouška na alkohol byla u řidičky negativní. Po nehodě byl provoz na komunikaci omezen, doprava byla svedena do jednoho jízdního pruhu a byla řízena policisty.

Podle serveru tn.cz se dodávkou vraceli paralympionici jezdící na tricyklu ze soustředění ve Španělsku. Mezi cestujícími podle serveru byl i Jiří Hindr, který loni reprezentoval Česko na paralympijských hrách v Riu de Janeiro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám