Hlavní obsah

Na Havlíčkobrodsku hořel vepřín se 1400 prasaty, všechna uhynula

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Borek

V Borku na Havlíčkobrodsku hořel v úterý ráno vepřín se 1400 prasaty. Na místě zasahuje devět hasičských jednotek se stovkou hasičů. Všechna zvířata uhynula. U požáru zasahovalo devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Škoda předběžně dosáhla 5,5 miliónu korun. Příčina požáru se vyšetřuje, informovala mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Foto: ZHS Vysočina

Požár likvidovalo devět jednotek hasičů.

Článek

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v půl čtvrté ráno. V době příjezdu prvních jednotek na místo události byl vepřín o rozloze 100 krát 18 metrů v plamenech. V době vzniku požáru bylo uvnitř 1400 vepřů. Všichni uhynuli.

Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Bojovat s ohněm mohli hasiči pouze zvenku. Střecha objektu se totiž ihned po příjezdu jednotek začala propadat. Po páté hodině ranní se propadly dvě třetiny střechy.

O půl šesté se jednotkám podařilo požár lokalizovat. Samotná likvidace požáru potrvá několik hodin. Hasiči na místě v tuto chvíli dohašují jednotlivá ohniska a rozebírají požárem zasažené konstrukce objektu. Vyšetřovatelé zjišťují příčinu vzniku požáru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám