Hlavní obsah

Na Frýdecko-Místecku se srazil vlak se škodovkou

Právo, plk

Dva zraněné, devětatřicetiletou řidičku Škody Kodiaq a vlakvedoucí, si vyžádl v sobotu po poledni střet osobního vlaku s autem na přejezdu v Horních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Vlak vrazil do Škody Kodiaq.

Článek

Ke srážce na přejezdu, který je chráněný výstražným křížem, došlo na jednokolejné trati mezi Hnojníkem a Frýdkem Místkem. „Řidička cestovala ve voze sama. Po vyproštění byla letecky transportována do Fakultní nemocnice Ostrava,“ sdělila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Žena zůstala po střetu v autě zaklíněna. „Hasiči ji poskytli předlékařskou první pomoc a po důkladném průzkumu provedli její vyproštění,“ popsal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák s tím, že hasiči poté předali řidičku záchranářům, a následně zajistili odtažení vraku i vrácení vlaku zpět na koleje.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči na místě nehody

V době nehody cestovalo ve vlaku 20 cestujících, kromě průvodčí se nikdo nezranil. „Příčiny a okolnosti nehody budou předmětem vyšetřování,“ doplnila policejní mluvčí.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala došlo ke střetu vlaku jedoucím z Českého Těšína do Frýdku-Místku s vozem minutu před půl druhou odpoledne. „Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži. V důsledku střetnutí osobní vlak vykolejil jednou nápravou,“ uvedl Drápal a dodal škody byly předběžně odhadnuty na 1,9 milionu korun. Z toho 800 tisíc na autě, 750 tisíc na vlaku a 350 tisíc na trati. „Drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti mimořádné události v místě jejího vzniku,“ připojil.

Reklama

Výběr článků

Načítám