Hlavní obsah

Na Dušičky zahynulo na silnicích jedenáct lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V sobotu a neděli, kdy je kvůli Dušičkovým svátkům na silnicích větší provoz, zahynulo na českých silnicích podle předběžných statistik jedenáct lidí. V sobotu to bylo pět osob, v neděli zatím šest. Počet obětí se může ještě zvýšit. Ve srovnání s loňským 1. a 2. listopadem, které ale připadly na všední dny, je to nárůst o čtyři mrtvé.

Článek

Mezi desítkou víkendových obětí jsou také dvě chodkyně, jeden cyklista a dva motocyklisté.

Nejtragičtěji zatím o "dušičkovém" víkendu dopadla nedělní nehoda na Jindřichohradecku. Čelní střet dvou osobních automobilů u obce Mláka na hlavním tahu z Jindřichova Hradce do Třeboně nepřežili časně ráno dva lidé, další člověk byl těžce zraněn.

Dva lidské životy si vyžádala také sobotní nehoda v kopcovitém úseku u Buchlovic na Uherskohradišťsku. Po střetu s osobním autem při ní zahynuli třicetiletý muž a čtyřiadvacetiletá žena, kteří jeli na motocyklu. Řidič osobního vozu vyvázl bez zranění.

Nedělní srážka motocyklu a uata v Buchlovských horách si vyžádala dva mrtvé. Foto: HZS Zlínského kraje.

V sobotu měla zase smutnou bilanci noční nehoda vozu s mladou posádkou na Příbramsku. Nepřežil ji osmnáctiletý řidič vozu, který vlastnil řidičský průkaz teprve měsíc. Jeho tři spolujezdci byli zraněni, z toho jeden těžce. Podle policie byla příčinou havárie příliš vysoká rychlost.

Policisté přitom před Dušičkami varovali řidiče před zvýšenou hustotou provozu i před špatným podzimním počasím. Jak v sobotu, tak i dnes byly na mnoha místech země mlhy.

Reklama

Výběr článků

Načítám