Hlavní obsah

Na Domažlicku se čelně srazil autobus s kamiónem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KŘENOVY

Linkový autobus a kamión se před půlnocí čelně srazily na hlavním silničním tahu z Plzně na hraniční přechod Folmava. Nehoda se stala na rovném úseku silnice za obcí Křenovy na Domažlicku. Záchranáři museli vyprostit ze zdemolovaných kabin oba řidiče. S vážnými zraněními je převezla záchranka do nemocnice. Pět cestujících v autobuse mělo velké štěstí, nikdo z nich neutrpěl při karambolu vážnější újmu na zdraví.

Článek

"Na místě zasahovali hasiči ze čtyř jednotek. Ti museli použít k vyproštění řidičů hydraulické nůžky," upřesnil mluvčí krajského hasičského záchranného sboru František Vaško. Autobus zůstal po nárazu na vozovce a kamión vezoucí plastové výlisky skončil v silničním příkopu.

Odstraňování následků havárie trvalo až do ranních hodin. Provoz byl uzavřen v obou směrech a obnovit se jej podařilo až kolem sedmé ráno.

Podle operačního důstojníka domažlické policie je příčina nehody v šetření. Na místě se spekulovalo o tom, že se řidiči autobusu udělalo za jízdy nevolno a vyjel do protisměru. "Takovou informaci jsme dostal od policie z místa nehody ale není potvrzená," uvedl dispečer ČSAD autobusy v Plzni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám