Hlavní obsah

Kočka mladší byl při nehodě pod vlivem alkoholu i drog

Právo, rap

Jan Kočka mladší, který vjel na konci září do protisměru dálnice D11, kde se čelně srazil s kamionem, byl podle policie pod vlivem alkoholu i drog. Při nehodě zemřel 28letý řidič kamionu i Kočka. Ačkoli nebude možné viníka potrestat, vyšetřovatelé stále na případu pracují. Teprve nyní kriminalisté zveřejnili závěry toxikologických testů provedených v rámci nařízené pitvy.

Nehoda Jana Kočky na D11. Archivní videoVideo: Novinky

 
Článek

„Provedené toxikologické testy potvrdily, že mrtvý řidič terénního vozu měl v těle významné množství alkoholu a také významné množství psychotropních omamných látek,“ potvrdil Právu mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Na základě těchto výsledků a na základě posudků z oboru dopravy zpřísnila policie kvalifikaci viníka nehody. Z přečinu usmrcení z nedbalosti policie případ překvalifikovala na zločin obecného ohrožení, u kterého je trestní sazba 8 až 15 let. Případ ještě uzavřen nebyl.

„Případ bude tak jako tak odložen. Je ale důležité, aby se to dobře kvalifikovalo kvůli prevenci. Aby řidiči věděli: Pozor, takto se jezdit nemá,“ vysvětlil nymburský okresní státní zástupce Ludvík Lukáš.

Foto: Právo

Nehoda Jana Kočky na D11

Nehoda se stala v pátek 28. září po 3. hodině v noci. Jan Kočka mladší ze známé kolotočářské rodiny vjel za volantem velkého terénního osobního vozu Mercedes do protisměru hradecké dálnice D11 poblíž Sadské na Nymbursku a na 32. kilometru ve směru z Prahy narazil do nákladního vozu.

Obě auta začala po nárazu hořet. Oba mladí řidiči na místě zahynuli. Výsledek pitvy podle policie potvrdil, že oba řidiči měli zranění hlavy neslučitelná se životem.

Kočka měl výpravný pohřeb v říjnu v Praze. [celá zpráva]

Záznam: Pohřeb Jana Kočky ml.Video: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám