Hlavní obsah

Na dálnici D35 havaroval autobus, 24 zraněných

Právo, Novinky, ok, pem
Olomouc
Aktualizováno

Nehoda autobusu na několik hodin uzavřela v pondělí dopoledne dálnici D35 ve směru od Mohelnice na Olomouc. Vozidlo sjelo do příkopu, na místě bylo 24 zraněných lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná dopravní nehoda autobusu na D35Video: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Nehoda se stala na 250. kilometru ve směru na Olomouc po deváté hodině ráno. Podle informací Práva sjel autobus do příkopu a zavadil o několik stromů.

„K nehodě vyjelo pět jednotek hasičů, které vyprostily čtyři zraněné,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Autobus zůstal po nehodě na D35 v příkopu.

„Zranilo se 24 lidí, většinou jde o lehká poranění jako oděrky a odřeniny. Čtyři lidé utrpěli zlomeniny. Tři zůstali v autobuse zaklínění. Vyprostit je museli hasiči. Zraněné jsme transportovali do nemocnic v Olomouci a Šternberku,“ uvedl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Havarovaný autobus v příkopu na D35.

Na urgentní příjem Fakultní nemocnice Olomouc (FNO) záchranáři transportovali 11 zraněných osob. „Tři ženy a jeden muž byli přijati se středně těžkými poraněními, šlo o zlomeniny nohou i rukou, poranění obličejové části hlavy, otřes mozku, poranění krční páteře a zranění v oblasti pánve. Dalších sedm lidí bylo ošetřeno s lehčími zraněními - zhmožděninami, tržnými ranami a otřesem mozku,“ řekl Právu mluvčí FNO Egon Havrlant.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Autobus pravděpodobně sjel do příkopu a zavadil o několik stromů.

Dálnice byla od sjezdu Nasobůrky po nájezd Unčovice uzavřena. Policisté odkláněli dopravy. Příčiny nehody policie vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám