Hlavní obsah

Smrtelná hromadná nehoda na D1. Těsně před uzavírkou natlačil náklaďák osobní auto na autobus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hromadná nehoda na 35. kilometru uzavřela v neděli dálnici D1 ve směru na Prahu v místě těsně před uzavírkou, která trvá dva dny kvůli demolici mostu. V místě se střetla dvě nákladní vozidla, jedno osobní auto a autobus, na místě jeden člověk zemřel. Zasahují všechny složky integrovaného systému.

Smrtelná nehoda na dálnici D1Video: Aktu.cz

 
Článek

Nehoda na D1 si vyžádala jedno úmrtí, potvrdila mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. Bez vážnějších zranění pak sanitky odvezly ke kontrole do nemocnic dvě děti a dva dospělé.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Hromadná nehoda na 35. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu v místě těsně před uzavírkou

Na fotografiích z místa nehody v zúženém úseku je vidět osobní auto „slisované” mezi autobusem před sebou a nákladním vozidlem, které nedobrzdilo a narazilo do něj zezadu. Do toho pak ještě nabouralo další nákladní vozidlo. Podle zpravodaje agentury Aktu.cz na místě nehody právě v tomto vozidle zemřel člověk.

V úseku před sjezdem na objízdnou trasu se vytvořila kolona, řidič kamionu nedobrzdil a narazil do stojících vozidel.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

V nehodě se srazila mj. dvě nákladní vozidla.

Policie přijala oznámení o nehodě ve 13:15. „Řidič kamionu v uvedeném úseku nedobrzdil a narazil do kolony stojících vozidel a sám bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem,” uvedla policejní mluvčí Lucie Nováková. V 15:45 byl provoz obnoven v levém jízdním pruhu, úplně bez omezení byl pak po úklidu vozovky krátce před 18:00.

Začala dvoudenní uzavírka D1, od Mirošovic musí auta objížďkou

Domácí

Nehoda se stala kilometr před uzavřením dálnice. V úseku mezi 21. kilometrem (exit Mirošovice) a 34. kilometrem (exit Ostředek) nemohou auta projet od sobotního večera. Plánovaná uzavírka kvůli demolici mostu přes dálnici u obce Kaliště potrvá do pondělí večer.

Foto: Policie ČR

Následky tragické nehody na D1

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl řekl, že za dobu, co se provádějí demolice mostů v rámci modernizace D1, tedy od roku 2013, si podobnou událost nevybavuje. "Není to nehoda v souvislosti s demolicí mostu, je to spíš otázka dojezdu do kolony a věnování se řízení," uvedl. Nechtěl ale předbíhat závěry policejního vyšetřování.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám