Hlavní obsah

V Dolním Benešově spadlo malé letadlo, čtyři zranění

– Dolní Benešov

Čtyři lidé se zranili v sobotu 20 minut po poledni na letišti v Dolním Benešově na Opavsku. Letoun Cessna tam při startu zavadil některou svou částí zřejmě o porost a skončil vzhůru nohama.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

V Dolním Benešově spadlo letadlo.

Článek

„V letounu v době startu bylo pět pasažérů, čtyři jsou zranění, z toho jeden velmi těžce,“ sdělila Právu mluvčí moravskoslezské policie Karolína Bělunková. Dodala, že přesné informace, proč došlo k havárii letadla v momentě, kdy chtěl pilot vzlétnout, zjišťují opavští policisté.

„Z prvních informací ale vyplývá, že stroj nenabral potřebnou výšku a částí letadla zavadil asi o porost za startovací dráhou. Okolnostmi nehody se kromě policie zabývá i Ústav pro odborné zjišťování leteckých nehod,“ upřesnila Bělunková.

Na místě kromě policie a záchranářů zasahovaly i tři jednotky hasičů. Letadlo ale hořet nezačalo.

Reklama

Související články

Při pádu historického letadla zemřel pasažér

Jeden člověk zemřel a další skončil s těžkými zraněními po pádu historického letadla T-28 Trojan u obce Jickovice na Písecku. Letadlo havarovalo v neděli před...

V letadle z Prahy do Splitu nahlásili bombu

Letadlo, které v pátek letělo z Prahy do Splitu, vyslalo nouzový signál kvůli oznámení o bombě na palubě. Vzhledem k tomu, že už bylo blízko svému cíli,...

Výběr článků

Načítám