Hlavní obsah

Na D1 u Brna se srazily kamióny a autobus, dálnice byla pět hodin uzavřená

– Brno • Aktualizováno

Na 189. kilometru dálnice D1 se ve středu před polednem srazily dva kamióny a autobus. Při nehodě se zranilo pět lidí, jednoho člověka museli vyprostit hasiči. Hlavní tah mezi Prahou a Brnem byl kvůli odstraňování následků nehody zhruba pět hodin uzavřen, na místě se tvořily dlouhé kolony.

Nehoda autobusu a kamiónů D1Video: Česká televize ČT24

 
Článek

Nehoda se stala u obce Troubsko. Jeden kamión vrazil do druhého a do něj pak narazil ještě autobus. Hasiči asi hodinu vyprošťovali řidiče autobusu. Podle mluvčí záchranářů Michaely Bothové byl těžce zraněn, do nemocnice ho přepravil vrtulník.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Při nehodě se zranilo pět lidí

Další tři cestující z autobusu se zranili středně těžce, z toho je jedna žena a dva muži. Také oni skončili v nemocnici. „Pátým zraněným byl řidič jednoho z kamionů, který po ošetření odmítl transport do nemocnice,” dodala Bothová.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Při nehodě se zranilo pět lidí

Kvůli havárii musela ostatní auta sjíždět z dálnice na 182. kilometru na exitu Kývalka a vracela se na 190. kilometru na exitu Brno-západ. Dvě a půl hodiny byl částečně neprůjezdný i levý jízdní pruh v opačném směru na Prahu. Jedním pruhem se tam jezdilo až do 14:30.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám