Hlavní obsah

Na D1 se srazil autobus s kamiónem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERNARTICE

Na 56. km dálnice D1 ve směru na Brno se srazil německý autobus s kamiónem. Dálnice je už průjezdná. Při nehodě bylo zraněno 44 lidí, z toho sedm těžce, 13 středně těžce a 24 lehce. Nedlouho po nehodě následovala další v opačném směru.

Článek

Autobus s německými turisty narazil zezadu do kamiónu, který brzdil před dopravní nehodou. Řidič autobusu se pravděpodobně plně nevěnoval řízení a brzdící nákladní auto přehlédl, řekl středočeský policejní mluvčí Pavel Truxa. 

Řidiče autobusu vyprošťovali hasiči, je v kritickém stavu v motolské nemocnici. Její mluvčí Eva Jurinové řekla, že muž byl umístěn na oddělení ARO. Je v bezvědomí a má vážné poranění hlavy a končetin. Ostatní zranění utrpěli především zlomeniny, otřesy mozku a zhmožděniny.

Zraněné odvážely vrtulníky letecké záchranné služby z Brna, Jihlavy a Prahy a sanitky ze středních Čech, Vysočiny a jižních Čech. Kromě pražských nemocnic pacienty přijímaly také nemocnice v Benešově, Humpolci a Pelhřimově. Benešovská nemocnice poskytla ošetření 20 zraněným.

"Do Fakultní nemocnice v Motole byly letecky přepraveny 2 osoby z německého autobusu: řidič (věk cca 50 - 60 let), který utrpěl mnohočetná poranění, závažné poranění hlavy, byl v bezvědomí a musel být napojen na dýchací přístroje, a 77letá žena, která utrpěla zlomeniny obou bérců a krvácela. Byla při vědomí," dodal mluvčí pražských záchranářů Simona Cigánková.

Na dálnici se vytvořila několikakilometrová kolona aut. Ve směru do Brna byla silnice uzavřena, provoz byl obnoven kolem 13:00.

Další nehoda v opačném směru

Kolem poledne se navíc v protisměru srazila další auta, tentokrát ve směru na Prahu na 53. km. Do sebe jich narazilo asi deset. Ztráty na životech nejsou hlášeny, ale zraněných je několik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám