Hlavní obsah

Na cyklistku se na Brněnsku převrátila dodávka

Právo, pko
Brno
Aktualizováno

Lidský život si vyžádala v pátek nehoda na silnici ze Žabčic do Pohořelic na Brněnsku. Cyklistka se střetla s dodávkou Ford Tranzit, který se při kolizi převrátil na bok a ženu zavalil. Na místo ihned vyrazili hasiči a na pomoc spěchal i automobilový jeřáb, aby ji vyprostil.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Zraněného řidiče, který narazil do stromu u Tetčic, záchranáři převezli do nemocnice.

Článek

Hasiči po příjezdu pomocí hydraulického rozpínáku nadzvedli dodávku, seniorku vyprostili a zahájili pokusy o její resuscitaci. V oživování ženy pokračovali i zdravotníci, žena ale zraněním podlehla.

„Havarovanou dodávku hasiči zabezpečili proti případnému požáru a odpojili baterii. Po dobu šetření nehody policisté silnici uzavřeli a dopravu odkláněli,“ prohlásil mluvčí hasičů Jaroslav Haid. Hasiči nakonec převrácenou dodávku pomocí jeřábu postavili zpátky na kola a silnici uklidili.

Další dodávka havarovala jen o několik hodin dříve také poblíž Brna u Tetčic. Na rovném úseku vyjela ze silnice a narazila čelně přímo do stromu. Přivolaní hasiči poskytli řidiči, který zůstal v kabině zaklíněn, první pomoc a pomocí hydraulického nářadí ho vyprostili z kabiny. Zraněného řidiče pak záchranáři transportovali do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám