Hlavní obsah

Na Brněnsku se střetlo na přejezdu auto s vlakem, řidič nepřežil

Brno
Aktualizováno

Padesátiletý řidič nepřežil v neděli dopoledne u Rosic na Brněnsku srážku s vlakem. Nehoda zablokovala železniční dopravu na této frekventované trati. Uvedl to mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: Drážní inspekce

V Rosicích u Brna se střetl rychlík s osobním automobilem.

Článek

Nehoda se stala mezi Teticemi a Rosicemi u Brna. „Řidič osobního vozidla Renault Kangoo vjel do cesty vlaku a střetl se s ním. Vlak vlekl auto ještě asi 200 metrů. Řidič zemřel. V autě cestoval sám," sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Vůz se srazil s rychlíkem, který mířil z Brna do Plzně. „Střet nastal v místě přejezdu, který nebyl zabezpečený závorami, ale měl světelnou signalizaci," uvedl Drápal a dodal, že nic nenasvědčuje tomu, že by signalizace v kritickou dobu nefungovala. ”Činnost zabezpečovacího zařízení však bude ověřena ze záznamových zařízení," doplnil.

Kolize zablokovala provoz na železnici až do 13.43 hodin. Příčiny vyšetřuje policie. Při nehodě vznikla škoda 215 000 korun (140 tisíc korun na vlaku, 25 tisíc korun na trati a 50 tisíc korun na automobilu).

V letošním roce se v Jihomoravském kraji stalo šest nehod na železničním přejezdu. "Je to třikrát více než za stejné období loňského roku. Letos v kraji evidujeme při srážkách na přejezdech už čtyři usmrcené a jednoho zraněného člověka. V loňském roce nebyl v prvních pěti měsících nikdo usmrcený ani zraněný," dodal Drápal.

Reklama

Výběr článků

Načítám