Hlavní obsah

Na Benešovsku hořel vepřín, 40 prasat uhynulo

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov
Aktualizováno

Vepřín v obci Doublovičky na Příbramsku, kde byly stovky prasat, zachvátily ve středu odpoledne plameny. Čtyřicet zvířat uhynulo, šest lidí se nadýchalo kouře.

Požár vepřína na PříbramskuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

K požáru do obce, která se nachází nedaleko Sedlčan, vyrazilo osm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů po poledni.

„Byl vyhlášen druhý stupeň poplachu. Přes 700 prasat se již podařilo dostat ven, ale asi 40 jich uhynulo. Plameny se šířily po střeše, brzy byly lokalizovány,“ řekla před druhou hodinou odpoledne Novinkám mluvčí hasičů Vladimíra Kereková. „Hořel podhled, částečně i podestýlka a vzduchotechnika a střešní konstrukce,“ doplnil velitel zásahu.

Záchranáři na místě ošetřili několik lidí, kteří se snažili uchránit zvířata před ohněm. „Ošetřili jsme šest osob, které se nadýchaly kouře,” konstatovala mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Podle mluvčí hasičů nebyl při požáru nikdo z lidí zraněn. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,5 miliónu korun, příčina požáru bude předmětem vyšetřování hasičů a policistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám