Hlavní obsah

Myslivec našel na hranicích s Polskem 300 kilo tabáku

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Moravskoslezští celníci zajistili tři metráky neznačeného tabáku, který našel myslivec při procházce lesem nedaleko osady Bukovec. A také pět a půl tuny kuřecího nejasného původu z Polska.

Foto: Celní správa

Celníci zajistili pět a půl tuny kuřecího z Polska a tři metráky neznačeného tabáku odloženého v lese.

Článek

Jak sdělila mluvčí Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj Pavla Zdobnická, v lese u Bukovce, tedy na trojmezí mezi Českou republikou, Polskem a Slovenskem, objevil kuriózní kontraband myslivec při pravidelné prohlídce lesa.

„Poblíž státní hranice mezi Českou a Polskou republikou spatřil igelitové pytle. V těchto pytlích byla ukryta tabáková sušina. Myslivec o nálezu informoval policii a ti ihned zaslali zprávu nám. Celníci z oddělení mobilního dohledu napočítali celkem 14 pytlů, ve kterých se nacházelo 300 kilogramů neznačeného tabáku podléhajícího spotřební dani. Únik na spotřební dani byl vyčíslen na téměř 700 tisíc korun,“ sdělila Zdobnická. Zatím není jasné, zda pytle v lese někdo vyhodil, anebo si je tam jen odložil na přechodnou dobu.

Kuřecí bez dokladů

Téhož dne hlídka prováděla rutinní kontrolu na silnici v obci Bravantice. „Zastavila dodávkové vozidlo polské imatrikulace, které převáželo 5600 kilogramů kuřecího masa. Řidič nebyl schopen předložit řádně vyplněné průvodní doklady. Příjemci zásilek předem neinformovali Státní veterinární správu o příchodu potravin živočišného původu z jiného členského státu,“ dodala mluvčí.

Foto: Celní správa

Celníci zajistili pět a půl tuny kuřecího z Polska a tři metráky neznačeného tabáku odloženého v lese.

Upřesnila, že od počátku letošního roku ostravští celníci zaznamenali dalších šest porušení zákona o veterinární péči, jednalo se vždy o vozidla polské imatrikulace a celkem o 4000 kilogramů kuřecího masa. „Případ byl předán k dalšímu šetření Krajské veterinární správě Olomouc,“ doplnila Zdobnická.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám