Hlavní obsah

Myslivec na lovu divočáků postřelil kolegu

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Bruntálští kriminalisté vyšetřují nešťastnou událost, která se stala v pátek v lesích na Bruntálsku. Dva myslivci v seniorském věku si vyrazili na lov zvěře a jeden nedopatřením postřelil toho druhého.

Foto: ZZS Trans Hospital PLUS

Ilustrační foto

Článek

„Okolo 14. hodiny jsme přijali oznámení o postřelení 71letého muže z Bruntálska v lese u obce Bohušov,“ sdělil Právu mluvčí bruntálské policie René Černohorský. Dodal, že policie následně zjistila, že postřelený muž vyrazil na lov zvěře společně se svým o čtyři roky starším kolegou z Brněnska.

Chtěl se stát myslivcem bez zkoušek, podvod mu ale neprošel

Krimi

„Seděli na nízkém pařízku a na zemi, a když starší z mužů vstával, tak držel v ruce legálně drženou zbraň typu kulobroková kozlice, která byla připravena na lov divočáka. Při vstávání však došlo k výstřelu z nabité zbraně a střela zasáhla na zemi sedícího myslivce do zad,“ líčil událost policejní mluvčí.

Na místo ihned vyrazili tamní záchranáři, z Ostravy vzlétl také záchranářský vrtulník. „Postřelený byl v době zásahu při vědomí. Po poskytnutí první pomoci jej vrtulník transportoval na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Policie uvedla, že orientační dechové zkoušky dopadly u obou myslivců negativně. „Případ vyšetřujeme jako přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ shrnul Černohorský.

Myslivec na honu na Pardubicku zastřelil kolegu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám