Hlavní obsah

Muž v Uherském Hradišti si v posteli zapálil cigaretu a málem uhořel

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

S popáleninami skončil v noci na neděli v nemocnici muž z Uherského Hradiště poté, co si v posteli zapálil cigaretu a od ní se vzňala postel, na které ležel. Od uhoření jej zachránila jeho spolubydlící, která oheň uhasila kýblem vody. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Foto: HZS Zlínského kraje

Muži v Uherském Hradišti vzplála postel.

Článek

K požáru, který vypukl v 8. patře bytového domu na sídlišti Mojmír v ulici Štěpnická, vyrazili podle něj profesionální hasiči z Uherského Hradiště a Kunovic krátce po půl druhé ráno. „K požáru vyjely tři automobilové cisterny a jeden automobilový žebřík,“ upřesnil mluvčí.

V bytě podle něj došlo k požáru postele. „Na posteli ležel muž při vědomí, který měl popáleniny dolních končetin,“ uvedl mluvčí.

Při požáru domova pro seniory v Krupce zemřela žena

Krimi

Oheň podle něj zlikvidovala ještě před příjezdem hasičů spolubydlící muže. „Uhasila jej kýblem vody,“ podotkl Žemlička. Hasiči podle něj poskytli muži první pomoc a předali jej do péče Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje.

Vzhledem k rychlé likvidaci požáru, nemuseli být z domu evakuováni jeho obyvatelé. Příčinou vzniku požáru v bytě, v němž je odpojený přívod plynu i elektřiny, je nedbalost. „Požár vznikl od cigarety, kterou si trvale ležící muž v posteli zapálil,“ doplnil Žemlička. Při požáru vznikla škoda za dva tisíce korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám