Hlavní obsah

Muži na Svátek práce ukradli státní vlajku a policistům zazpívali hymnu

– Břeclav
Právo, miv

Padesátitisícová pokuta hrozí dvojici podnapilých mužů, kteří vskutku nezvyklým způsobem dodatečně slavili Svátek práce. Z místního úřadu jedné obce na Břeclavsku sebrali státní vlajku a zazpívali si hymnu. Nyní jim hrozí pokuta.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Svéráznou akci mají na svědomí podle policie dva muži ve věku 23 a 31 let z Břeclavska. „V případě, ve kterém významnou roli sehrál alkohol, zcela nesmyslně odcizili významný státní symbol, českou vlajku. Překážkou pro ně nebylo ani to, že visela ve čtyřmetrové výšce. Starší z dvojice pro ni hbitě vyšplhal a pohotově ji hodil kumpánovi,“ sdělil v úterý mluvčí policie Petr Vala.

Nenapravitelné seniorce s lupem na kolečkách hrozí vazba

Krimi

Svůj kousek korunovali pěveckým výkonem a hymnu si dali jako duet. Spokojenost s výkonem se jim vytratila ve chvíli, kdy přijela policejní hlídka. Strážci zákona nebyli nakloněni pokusu o „nenápadné“ zmizení, při kterém státní vlajku odhodili pod zaparkovaný automobil.

„Ani po zadržení s nimi nebyla rozumná řeč, na řadu tak zákonitě musely přijít donucovací prostředky a převoz na služebnu. Nyní jim tak za jejich mladickou nerozvážnost hrozí poměrně citelná pokuta. Za krádež může totiž správní orgán uložit sankci až do výše padesáti tisíc korun,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám