Hlavní obsah

Muže zavalil strom, při přenosu k vrtulníku zemřel

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk
Aktualizováno

Ani rychlá profesionální pomoc nezachránila život muži, kterého v neděli dopoledne u Loučné nad Desnou na Šumpersku zavalil padající strom. S jeho vyproštěním a pomáhali i hasiči, při transportu do vrtulníku však muž zemřel.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V neděli dopoledne kácel osmašedesátiletý muž strom v lese mezi obcemi Maršíkov a Loučná nad Desnou. Při práci na něj však strom spadl a zavalil jej. Na místo vyjela ihned po nahlášení šumperská posádka Zdravotnické záchranné služby, zatímco operátor po telefonu asistoval při první pomoci zraněnému na místě,“ informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Pavel Vysloužil.

„Smutná událost na Šumpersku si vyžádala pomoc dvou jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Pomoc s vyproštěním zavaleného muže po pádu stromu si vyžádala osádka zdravotnické záchranné služby. Hasiči se k události museli pešky dostat zhruba tři kilometry od ustavené techniky. Na místě provedli vyproštění zraněného a osobu transportovali k leteckému převozu.

Bohužel veškerá snaha o lidský život byla marná, muž na následky svých zranění během přenosu k vrtulníku zemřel,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

„I když posádka sanitky pokračovala v resuscitaci po příjezdu, muž měl natolik vážná poranění hrudníku, že se jej nepodařilo zachránit,“ dodal Pavel Vysloužil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám