Hlavní obsah

Muže zasáhl elektrický výboj a popálil ho

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariánské Lázně

Nešťastná událost se stala ve středu ráno v Mariánských Lázních. Elektrický výboj nejspíš zasáhl muže, který stál na sloupu vedení. Na místo dorazili hasiči, to už ale byla postižená osoba v péči záchranné služby. Muž zřejmě ze sloupu spadl. Těžce zraněný byl přepraven vrtulníkem do nemocnice na pražské Vinohrady.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Muž utrpěl mnohačetná poranění způsobená pádem a popáleniny na horní polovině těla. Je stabilizovaný, ale ve vážném stavu,“ informoval mluvčí záchranné služby Karlovarského kraje Lukáš Hutta.

Policie teď zjišťuje totožnost zraněného. „Zřejmě šlo o opraváře, kterého zasáhl elektrický výboj,“ dodala policejní mluvčí Andrea Pomichalová.

Tuto informaci mluvčí později potvrdila jako mylnou. „Jedná se zřejmě o 38letého muže, který vylezl na sloup ze zatím neznámého důvodu,“ zkonstatovala.

Verzi o možném opraváři vyvrátil i regionální mluvčí ČEZ pro západní Čechy Martin Sobotka. „Nešlo o opraváře ani o pracovní úraz,“ uvedl.

V důsledku události došlo v polovině Mariánských Lázních ve krátkodobému výpadku elektrického proudu. „Jednalo se jen o 30 vteřin,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám