Hlavní obsah

Neznámého muže v Labi se policistce nepodařilo zachránit, na břehu zůstaly věci a kolo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policejní potápěči pátrají v Pardubicích v Labi po starším muži, který v pátek v podvečer zmizel pod hladinou. Pátrání bezvýsledně pokračovalo i v sobotu. Policie zatím nezná ani identitu zmizelého.

Foto: Policie ČR

Kolo, které se našlo u řeky a o němž se policisté domnívají, že by mohlo patřit zmizelému muži

Článek

„Kolem půl šesté večer zahlédla policistka v době svého volna na paddleboardu muže, který se koupal v Labi. Jeho plavecký styl jí přišel podivný, ihned viděla, že není něco v pořádku, okamžitě skočila do vody a plavala mu na pomoc,” popsala dění pátečního podvečera policejní mluvčí Eva Maturová.

Jelikož muž zmizel pod hladinou dříve, než k němu policistka stihla doplavat, byly na místo povolány všechny složky záchranného systému včetně policejních potápěčů. Ti v pátrání po zhruba šedesátiletém muži pokračovali i v sobotu.

„Na břehu zůstal ležet batoh a oblečení, opodál bez povšimnutí stálo uzamčené kolo s plastovým sedátkem pro dítě,” popsala mluvčí s tím, že zatím není zcela jisté, že kolo patří pohřešovanému.

„Pokud znáte majitele kola na fotografii, kontaktujte pardubické operační středisko přes tísňovou linku 158,” požádali policisté s tím, že pátrání v Labi bude pokračovat i v neděli.

Reklama

Výběr článků

Načítám