Hlavní obsah

Muž z Ostravy kvůli penězům zhanobil přes dvě stě hrobů

Právo, Denisa Telaříková
Ostrava

Policie zahájila trestní stíhání 34letého muže, který kradl rámečky s dvířky vitrín hrobů na ostravském hřbitově. Zatím ví policie o více než 200 zhanobených hrobech. Muži hrozí vězení až na pět let, škodu policie předběžně vyčíslila na 160 tisíc korun. Podle svých slov potřeboval peníze.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Policie obvinila muže z přečinů krádeže, poškození cizí věci a výtržnictví. Je podezřelý, že od prosince loňského roku do poloviny března odcizil nejméně 210 rámečků s dvířky vitrín hrobů ze hřbitova v Ostravě,“ sdělila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

„Vyšetřování je teprve na začátku. Není vyloučeno, že se počet zhanobených hrobů i škoda může ještě navýšit,“ podotkla.

Pachatele zadrželi 15. března městští strážníci na ostravském hřbitově. Zaslechli totiž u jednoho z hrobů zvuk páčení kovů. Muž je však zahlédl dříve a zmizel, nicméně se na místo činu asi po dvaceti minutách vrátil. To už strážníci přivolali policii, která pachatele zadržela.

Dostal se do finanční tísně

Kriminalisté zjistili, že ve sběrnách surovin muž odevzdával barevné kovy vícekrát. „Šlo o několik desítek kilogramů těchto surovin,“ upřesnila policejní mluvčí a dodala, že se muž následně k činům doznal.

„Motivem krádeží bylo to, že se ocitl ve finanční tísni. Trestnou činnost na hřbitově začal páchat poté, co se dozvěděl, že rámeček vitríny na hrobě jeho příbuzných je poškozený. Šel jej zkontrolovat a přitom zjistil materiál, z něhož je vyrobený. To jej ponouklo ke krádežím,“ popsala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám