Hlavní obsah

Muž vytáhl na přítelkyni sekeru, s uťatou hlavou chtěl běhat po Zlíně

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Scénu jako z hororu připomíná případ, ve kterém napadl svou přítelkyni sekerou třiatřicetiletý muž ve Zlíně. Okamžiky hrůzy žena prožívala ve chvíli, kdy už cítila ostří na krku a uslyšela výhrůžky, že s její uťatou hlavou bude muž běhat po obci. Po několika dalších napadeních muž skončil ve vazbě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu, který se stal už na konci srpna, informovala mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Monika Kozumplíková v pátek. Útočník navíc zběsile vyhrožoval nejen sekerou, ženu fyzicky napadl opakovaně.

Běsnění útočníka předcházela hádka s o dva roky starší přítelkyní. „Žena po hádce odešla z domu. Agresor ji ale doběhl, chytil ji za vlasy, tahal ji po zemi a při tom ji kopal do nohy a do rukou. Odcizil jí batoh, v němž měla peněženku a oblečení, a odešel domů pro sekeru,“ popsala Kozumplíková.

Agrese vyvrcholila dramatickou scénou. „Vrátil se za svou milou, chytil ji zezadu a sekeru jí přiložil ke krku. Vyhrožoval, že s její hlavou bude běhat po obci. O sekeru se začali přetahovat, žena mu ji vytrhla z ruky, odhodila ji a utekla,“ řekla mluvčí.

Zaútočil znovu

Muž však v násilí pokračoval. „Opět přítelkyni dostihl, chytil ji za vlasy a kopal do nohou až do okamžiku, kdy ho okřikli náhodní svědci, kteří zároveň zavolali na policii. Agresor utekl. Následující den ho policisté z Fryštáku našli na půdě cizího domu, kde se vydával za někoho jiného,“ řekla Kozumplíková.

Násilník, k jehož silným stránkám sebeovládání zřejmě nepatří, zaútočil na přítelkyni o pár týdnů později ve Zlíně-Malenovicích. „V zaparkovaném osobním autě ji po rozepři chytil za vlasy a kopal ji do obličeje. Nechal toho až v okamžiku, kdy kolemjdoucí muž otevřel dveře auta a násilníka okřikl,“ vylíčila Monika Kozumplíková.

Podle policejní mluvčí způsobil muž své družce zranění, s nímž byla ošetřena v nemocnici, a jen shodou šťastných náhod nedošlo k poranění, jež by ohrozilo její život. Před příjezdem záchranářů agresor z místa utekl. Zanedlouho ho dohledali policisté a převezli ho do policejní cely, odkud po dvou dnech putoval rovnou do vazební věznice.

Policejní komisař obvinil dosud netrestaného muže z obce na Kroměřížsku z pokusu o těžké ublížení na zdraví, nebezpečného vyhrožování, výtržnictví a krádeže. Soudce okresního soudu akceptoval návrh na jeho umístění do vazby. V případě odsouzení hrozí muži až desetiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám