Hlavní obsah

Muž ve Vltavě byl pohřešovaný Brit, tvrdí příbuzní. Poznali ho podle oblečení

Právo, Novinky, lsi, rak
Aktualizováno

Čtyřiatřicetiletý Brit Karl Law, který se ztratil v listopadu v Praze, kam přijel zapíjet bratrancovu svobodu, byl nalezen mrtvý ve Vltavě. Informoval o tom v pondělí britský server BBC, kterému to řekl příbuzný hledaného Brita. Informaci nepřímo potvrdily i britské úřady. Česká policie totožnost muže nepotvrdila.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný Brit

Článek

Informaci o smrti Karla Lawa serveru BBC potvrdil jeho bratranec Lee Cross. Ten rovněž oznámil, že jeho rodina je informací zdrcena. Tělo leželo ve vodě několik týdnů. Stav zemřelého neumožnil identifikaci těla na místě. Byla proto nařízena soudní pitva, která zatím nebyla dokončena. Příbuzní mrtvého zřejmě poznali oblečení a věci, které byly nalezeny spolu s tělem.

„Můžeme potvrdit úmrtí britského státního příslušníka v Praze, jsme v kontaktu místními úřady a rodinou zemřelého, které poskytujeme pomoc v této složité době,“ řekl serveru BBC mluvčí britského ministerstva zahraničí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie ČR v neděli pouze oznámila, že ve Vltavě poblíž Jiráskova mostu byla nalezena mrtvola dosud neznámého, spoře oděného muže. Tělo bylo podle policie ve vodě tři až pět týdnů a neneslo známky násilí. [celá zpráva]

Policie čeká na testy DNA

I v pondělí po zveřejnění zprávy na BBC odmítli pražští policisté totožnost muže potvrdit. „V rámci soudní pitvy byly odebrány vzorky DNA a výsledky srovnávacích testů s příbuznými ještě nemáme,“ vysvětlila v pondělí Právu mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Ztratil se v půlce listopadu

Karl Leonard Law se ztratil v polovině listopadu během rozlučky svého bratrance se svobodou. Policie, rodina i přátelé po něm od té doby bezúspěšně pátrají.

Lawa přátelé a rodina viděli naposledy v noci na neděli 16. listopadu u baru Maxim v Melantrichově ulici. Podle policie byl opilý a zřejmě i pod vlivem drog. Později ho prý někdo zahlídl ještě v neděli na Palackého náměstí a o den později v okolí Národního divadla. Pokaždé prý působil opile a zmateně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám