Hlavní obsah

Muž v Plzni střílel na exekutory, jeden zraněný

Právo, Novinky, pab, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Policisté vyšetřují od úterního dopoledne střelbu na exekutory v Plzni. Kriminalisté zadrželi tři muže, kteří měli exekutory napadnout a vystřelit z plynové pistole. Jeden člověk byl zraněn.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté s podezřelým mužemVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Střelba se ozvala kolem desáté hodiny ze Smrkové ulice. Soudní exekutoři tam šli vykonávat příkaz soudu.

V souvislosti s útokem na vykonavatele exekutorského úřadu kriminalisté zadrželi trojici podezřelých. Právu to potvrdila mluvčí policie Veronika Hokrová.

Všichni tři byli přítomni v bytě, kde chtěli vykonavatelé zajistit movité věci. Podle svědků trojice oba napadla teleskopickými obušky, po krátké potyčce se vykonavatelé vrátili do auta. Podezřelí za nimi vyběhli a jeden z nich vystřelil plynovou pistolí do bočního okénka řidiče.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Rozbité auto exekutorů

Podle reportéra Práva, který byl na místě, má auto exekutorů rozbité okno u řidiče a na zemi leží nábojnice.

„Mohu potvrdit, že sanitka z místa odvezla jednoho lehce zraněného člověka,“ řekl Právu mluvčí záchranné služby Martin Brejcha. Ten později upřesnil, že šlo o dva lidi. Není však dosud jasné, zda je mezi zraněnými exekutor.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž střílel na exekutory v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

Podle mluvčí exekutorské komory Kateřiny Zoubkové se jednalo o útok na dva vykonavatele, kteří byli pověřeni zajištěním movitých věcí u povinného. „Byli napadeni střelbou a basebalovou pálkou,“ upřesnila Zoubkové. Podle registrační značky vozidla se jednalo o exekutorský úřad z Olomouckého kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám