Hlavní obsah

Muž v Olomouci nechal vzácné housle na zastávce, se štěstím se mu vrátily

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Štěstí měl 81letý muzikant, který se vracel v úterý večer z návštěvy u svého známého. Během cesty zpět domů při čekání na autobus na zastávce v Olomouci na třídě Svobody zapomněl starožitné housle a odjel. Nástroj však našla poctivá nálezkyně, takže nakonec ho získal zpět. Právo o tom informovala ve čtvrtek policejní mluvčí Lenka Vanková.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Muž podle ní v autobusu zjistil, že housle nemá, a proto ihned na následující zastávce vystoupil, aby se pro ně vrátil. Nástroj však již na lavičce nenašel, a tak se s celou nepříjemnou událostí obrátil na olomoucké policisty.

Zapomnětlivý houslista si oddechl. Ztracený nástroj za miliony dostal na schůzce v garážích

Koktejl

Hodnotu svých ztracených starožitných houslí včetně příslušenství si vyčíslil na částku přes 128 tisíc korun. Starožitný nástroj ale mezitím nalezla poctivá žena, která v jejich obalu objevila kontakt na majitele.

Odměnu za nalezený poklad by měli dostávat i hledači s detektory kovů, chtějí archeologové

Věda a školy

„Poté již nebránilo nic tomu, aby se po vzájemné domluvě hudební nástroj vrátil zpět do rukou jeho šťastného majitele,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám